Opstellingen: Natuur en Omgeving opstellingen

Omgeving

De taal van familieopstellingen blijkt ook heel goed toepasbaar te zijn voor vragen over het contact van mensen met hun directe leefomgeving en met de natuur. Wat betreft de omgevingsopstellingen kunnen we meer inzicht krijgen in de diepere beweegredenen rond vragen als:

  • Welk huis past bij mij?
  • Voldoen jouw huis, al of niet met tuin, en je werkplek aan jouw essentiële behoeften?
  • Wordt je aandacht naar een bepaalde plek, of naar een aspect van de geschiedenis getrokken?
  • Hoe is de balans van geven en nemen in jouw dialoog met je omgeving?
  • Welke volgende stap is nodig om meer volledig te kunnen wonen in jezelf, je huis, je werk?
  • Welke dilemma’s spelen er als je betrokken bent bij een verandering van bestemming van een gebied?
  • Wat hebben gebeurtenissen of gevoelens ten opzichte van mijn woonomgeving mij te vertellen op een dieper niveau

 

Natuur

Ook op bredere vragen kan een opstelling meer licht werpen. Bijvoorbeeld vragen als: hoe kunnen we het best met de natuur omgaan? Of: hoe kan een bepaald landschap het best worden beheerd of ingericht? Maar je kunt een natuuropstelling ook beleven als een persoonlijk, spannend avontuur. Gun jezelf een kijkje in een andere wereld. De wereld van de dieren en de planten, de rotsen en landschappen. Hoe is het om een mier te zijn, of een mooie bloem of een zwerfsteen. Er gaat een nieuwe wereld voor je open, die je tot compleet nieuwe inzichten brengt.

 

De grotere familie

Het is onze grotere familie waar we deel van zijn. Wordt het niet eens tijd om onze familieleden beter te leren kennen? Een Natuuropstelling is een unieke gelegenheid om dit avontuur aan te gaan. Het effect is dat onze intentie om een bijdrage te leveren aan het welzijn van het leven op Aarde van binnenuit gaat komen. Als meer en meer mensen vanuit die gemoedsgesteldheid ermee bezig gaan zal de heling van het op hol geslagen klimaat als vanzelf gaan.

Voor meer informatie kunt u een email sturen naar info@systop.nl