Over Systop

SYSTOP is in 2003 opgericht door drs. Chrisjan Leermakers.


Achtergrond

Mede vanuit mijn achtergrond als fysisch geograaf en mijn loopbaan als natuurconsulent bij de Rijksoverheid verdiep ik mij in het bijzonder in wat de relatie van ons mensen is met onze leefomgeving. Uit mijn ervaring is gebleken dat systeemopstellingen veel kunnen betekenen als instrument voor omgevings- en beleidsvraagstukken. En ook op het persoonlijke vlak is er dieper inzicht mogelijk in de relatie met je woon- of werkomgeving, of is een ontmoeting mogelijk met de plek waar je in deze wereld bent gekomen, je geboorteplek.

 

Opleidingen

Ik heb in 2002 bij Klaus Grochowiak en Egbert Kinds mijn diploma als Consulent Systeem Dynamiek gehaald (hiertoe behoort het begeleiden van opstellingen). Als Primal/Rebirth-therapeut heb ik de C-status behaald. Verder heb ik mijn practitionersdiploma in het Neuro Linguïstisch Programmeren en ook heb ik een vervolgopleiding familieopstellingen gevolgd bij Jan Jacob Stam van het Hellingerinstituut Nederland. Daarnaast heb ik een opleiding tot coach en reader aan het CICO (Centrum voor Intuïtieve en Creatieve Ontwikkeling) afgerond.

 

Humaniversity, Egmond aan Zee

 

Aan de Humaniversity in Egmond aan Zee heb ik een belangrijk deel gevolgd van de Humaniversity Therapist Training en van het Studentenprogramma.

 

Onderzoek

Mede vanuit mijn achtergrond als aardrijkskundige (fysisch geograaf) en natuurconsulent onderzoek ik hoe we als mensen onze relatie met onze leefomgeving, de Aarde kunnen verbeteren door in een opstelling contact te maken met andere vormen van bestaan op onze planeet: de dieren, planten, maar ook de niet levende natuur en cultuurlandschappen.

Daarnaast onderzoek ik in een opstelling wat je woon- en werkomgeving aan je te zeggen heeft en ook hoe een betere balans te bereiken is in de wisselwerking tussen jou en je omgeving. Ook onderzoek ik wat een bepaalde plek te zeggen heeft of eventueel nodig heeft.

 

Voor meer informatie kunt u een email sturen naar info@systop.nl